31 deelnemers stonden afgelopen zondag aan de start van de 3e editie van de Grensrunners Zwemloop bij het Drakenrijk in Reuver. Met een strakblauwe lucht en 30 graden waren de zwemlopers blij dat ze eventjes konden zwemmen onder toezicht van de Reddingsbrigade.

De start van de jeugdloop

Om 10 uur was de start de jeugd en zij lieten zich van hun fanatiekste kant zien. Hier stonden in de categorie 100 meter zwemmen en 1 kilometer hardlopen, Stijn en Guusje Saelmans op de eerste plaats gevolgd door Cas Doensen. Bij de jeugdloop 200 meter zwemmen en 2 kilometer hardlopen gingen Ties Geraedts en Merel Doensen met het goud naar huis en kwam Gillian Sanders als goede tweede over de streep. Aan het einde van de wedstrijd hadden Gillian en Merel nog energie over om een heuse eindsprint in te zetten. Namens de Grensrunners van harte gefeliciteerd met jullie podiumplekken, laat het ijsje smaken en tot volgend jaar!

Na de jeugd waren de volwassenen aan de beurt. Ook bij deze deelnemers aan doorzettingsvermogen geen gebrek. Bij de lange afstand grijpt Marcel Martens de zege bij de heren. De tweede plaats was voor Dennis Geraedts gevolgd door Daniel Thiel. Bij de vrouwen won Carla Gubbels met op de tweede plaats Marieke Derikx. Bij de koppels wonnen Rik van der Sterren en Bjorn Piket, dit dynamische duo deed dit jaar voor de derde keer mee en weten al drie jaar op rij met een podiumplek naar huis te gaan. Ian Sanders en Rob Wismans wisten de tweede plek te bemachtigen en Jan Vaessen met Ellen Heuijerjans de derde plek.

Bij de korte afstand ging Erik Veenje met de winst naar huis, de overwinning blijft in de familie want vorig jaar ging zijn vrouw met de zege naar huis. Op de tweede plaats Rowan de Greef op de hielen gevolgd door Erik Egas. Bij de vrouwen won Christina Gumpert, met op de tweede plaats Chris Winkels. De derde plek was voor de vriendinnen Chantal de Jong en Kim Golsteijn. Bij de koppelloop wonnen Marco Krohn en Daniel Thiel.

Alle deelnemers, van harte gefeliciteerd met jullie overwinningen en prestaties. De opkomst was gering, maar het enthousiasme en de passie die jullie delen voor de sport was in grote mate aanwezig. Mede hierdoor vonden wij het een geslaagde dag, dank daarvoor!

Tevens bedanken wij: Allen vrijwilligers, De Grensrunners die niet hebben deelgenomen echter deze dag hebben geholpen met de organisatie, inschrijvingen, verzorging enz.

En natuurlijk: Run2Day, Gemeente Beesel, Drakenrijk, Jo’s IJssalon en ABVO verzekeringen.