Gisteren 27 maart 2021 was het zover, Ultra raceday voor een Ultra goed doel! 
28 januari kreeg ik het bericht over de Orangorun via Facebook onder ogen, een soort van virtuele ultrarun maar dan Coronaproof vanuit huis waarbij in ieder geval iedereen verspreid door heel Nederland tegelijkertijd zou starten, en dat was gisteren 27 maart om 5uur in de ochtend.Aangezien ik in 2020 alleen aan de start van de geweldige trappenmarathon had gestaan en de vorige Ultra (Grizzly 100) alweer 1,5 jaar geleden was vond ik het wel weer tijd om mezelf uit te dagen en ik vond dit virtuele evenement wel geschikt! 

💪

🏼
Getraind en fit was ik wel, maar wedstrijdritme? Geen idee.

🤔

Maar hoe ging ik de focus dan leggen op dat normaliter onmogelijke doel, namelijk ieder uur starten om vervolgens binnen een uur 6,7km te volbrengen en dat 19 keer, oftewel 127,3 km. Dat zijn 3 marathons in een tijdsbestek van 19uur. Dit alles volgens het “Big dog’s Backyard” principe.
Ik had al vaker gedacht om een dergelijke uitdaging te koppelen aan een goed doel en zo wat geld in te zamelen voor een stichting die zich belangeloos inzet voor andere. Zo kwam ik al snel bij Kidzbase.com 

❤
💙
💚
💛

 Via via had ik al eerder kennis gemaakt met deze stichting en mensen die zich voor deze stichting inzetten. Als je de website leest snap je meteen waarom ik dit goede doel wilde ondersteunen door mijn uitdaging eraan te koppelen. Een geweldige stichting die zich inzet voor regionale kidz die in situaties zitten waar wij nauwelijks bij stil kunnen staan. 
En zo begon ik en met de voorbereidingen op mijn ultra ( een Ultra is een afstand groter dan 42,2 km) en het inzamelen van sponsorgeld. Mijn doel was om een sponsoring per ronde op te halen met een totaal streef bedrag van € 500,-. Ik had inmiddels nog maar 6 weken om te gaan netwerken en sponsors te vinden.
‼️THE DAY BEFORE‼️Vrijdag 26 maart, een dagje vrij zodat ik mij mentaal kon voorbereiden op de racedag. De dag begonnen met een litertje sportdrank en het klaar zetten van alles wat ik zaterdag wellicht nodig zou hebben.  Nog even het weer checken en ja hoor, het kon zaterdag wel racedag zijn, windkracht 4 

🌪

en vooral in de ochtend regen 

🌧

 met zelfs kan op hagel ☃️ 
Zenuwachtig en met gezonde spanningen ben ik de dag doorgekomen, ik maakte mij nog wel wat zorgen over mijn rug i.v.m. een lichtelijke irritatie maar topfit was ik!En ik had er zin in, onwijs veel zin en min doel was 1️⃣2️⃣7️⃣ km en dus 19 rondjes! Ik wist waar de donatie teller inmiddels opstond en vond het meer dan de moeite om voor iedere ronde te gaan knokken 

👊

Half 10 het bed in, en vervolgens met een dosis adrenaline, en een paar liter sportdrank achter de kiezen in bed gaan liggen is kansloos. Van een goede nachtrust is het dus niet gekomen maar daar was ik vanuit het verleden al wel op voorbereid. Slapen voor een Ultrarun? Wie kan dat wel⁉️
‼️

😊
🏃

RACEDAY

🏃
😊

‼️Zaterdag 27 maart, wekker op 4.00uur gezet maar 3.38 uur lag ik al klaarwakker in bed te trappelen om te starten! In bed nog even het weer checken en tot mijn verbazing was het gedaan met de regen! Wel veel wind maar die kon ik enigzins ontwijken. En daarbij dat maakte de uitdaging nog wat groter! 

🙈

Opgestaan, kleertjes aan, genieten van een kop koffie 

☕

, nog even wat oefeningen voor m’n rug en richting start! Die was lekker dichtbij, namelijk de drempel van de garagedeur. In de garage nog even het lichtje omgedaan, het was immers 4.55uur en dus nog donker en wat denk je? Daar stond mijn eerste onaangekondigde eerste supporter Rob Wismans al op het raam te bonken, om met de fiets 

🚴

‍♂️ vervolgens de eerste 3 rondjes te supporten! 
Klokslag 5.00uur werd er landelijk door meer dan 5️⃣7️⃣5️⃣ deelnemers gestart. De eerste ronde ging vlekkeloos! Eenmaal thuis aangekomen samen met Rob weer een bakje koffie 

☕

en paraat gemaakt voor de tweede ronde van 6,7 km. Net voor de start ging het rolluik open en was het Amy Gregoor die mij succes wilde wensen. Exact om 6uur werd er gestart en Rob met de fiets weer aan mijn zijde loodste mij door het mooie Reuver heen. Rob had inmiddels ook al wat mensen uit bed getrommeld om onderweg al aan te moedigen en zo ontwaakte Reuver langzamerhand. De eerste 3 van de 19 rondjes verliepen erg eenvoudig en vervolgens starten ik om 8uur alleen aan mijn 4de ronde. Onze kids waren inmiddels ook al wakker en wenste mij herhaaldelijk succes.
Bij ronde 5 (9.00uur) was het uiteindelijk Peter Wijnhoven  (de Grensrunners) die aansloot om vervolgens 2 rondes mee te buffelen, erg fijn om een ervaren loper naast je zijde te hebben. De eerste rondes vlogen voorbij! Ik voelde mij nog fris al had ik inmiddels wel wat last van de rug gekregen met een lichtelijke uitstraling naar de bil, daar begon ik me toch wel zorgen over te maken maar goed, ik liep voor het goede doel en herstellen kan achteraf als ik maar geen blessure ging oplopen.
Inmiddels was mijn daggast (supporter) Helga Prins Wijngaards-Hesen ook aangekomen en ze vond het zo geweldig, ze is niet meer gegaan 

😊
😂

Rondje 7 (11.00) kreeg ik gezelschap van Erik , onze overbuurman die op de elektrische fiets 

🚴

‍♂️ was gesprongen in de angst mij niet bij te kunnen houden. Als straf kregen we een hagelbuitje voor onze kiezen maar daar konden wij kerels best tegen! 

💪

🏼
Rondje 8 (12uur) was een extra speciale, inmiddels hadden een aantal mensen zich al op gepaste afstand verzameld op de Offenbeker Bemden om de start met onze eigen burgemeester Bob Vostermans te kunnen aanschouwen. Wat geweldig dat Bob met mij aan de start van ronde 8 stond! Een mooie ronde langs het gemeentehuis en vervolgens langs de Maas weer via de Maastraat “waar een groot spandoek door Pim en Moniek Derks was opgehangen” terug naar Offenbeek werd volbracht en we werden op de Offenbeker Bemden als helden onthaald! Prachtig die saamhorigheid. Maar ik kon er steeds maar kort van genieten, ik moest immers ieder rond uur opnieuw aan een nieuwe ronde starten en in die tussenliggende periodes moest ik mijn tijden registreren bij Orangorun en uiteraard wat eten en drinken om op krachten te blijven.
Rondje 9 en 10 was het de beurt aan Esther Melis (grensrunner),  die het eigenlijk ondanks haar ervaring op de marathonafstand niet aandurfde om met mij mee te lopen i.v.m. de te hoge snelheid! Uiteraard had zij dat makkelijk gekund maar ze wilde mij niet tot last brengen en besloot mee te fietsen. 1 van deze rondes besloten we om richting de Duitse bossen door het buitengebied af te leggen maar die keuze was niet slim, er stond erg veel wind en dat maakte het een zware ronde.
Zo starten ik aan rondje 11 met mijn hardloopmaat Marcel Schoenmakers , hij weet als geen ander wat ultralopen is gezien het feit wij er al een aantal samen hebben voltooid! Zo ook de Grizzly 100.Inmiddels had ik er al 6️⃣7️⃣km opzitten en was al over de helft! Rondje 11, 12 en 13 heb ik van Marcel ondersteuning gekregen en sloten ook Pim en de kids (Lars en Jace) 2 rondjes aan.De support was inmiddels groot! Onderweg maar ook in de straat werden we aangemoedigd en hielp het mij enorm om door te blijven zetten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het op dit punt toch wel erg zwaar kreeg, mijn lijf begon pijn te doen (gelukkig niet mijn rug) en het leuke was er wel even vanaf. Maar goed, dat is ultralopen, jezelf kei hard tegenkomen op mentaal 🤯 en fysiek

😨

 vlak maar toch de kracht blijven vinden om door te zetten.Van het grote deelnemersveld waren er inmiddels al veel afgehaakt en waren we nog met een groep van ongeveer 50 lopers. 
Na Marcel, was het Roel Verkolf zijn beurt! Nog een hardloopmaat die ook met het principe ultrarunning te maken heeft gehad. Samen met Marcel zijn we met z’n drieën middels een idee van Roel eind 2018 gestart met onze eerste Ultra in Houffalize toen nog 52 km, inmiddels dus al gegroeid naar een doel van 127km.Met Roel aan mijn zijde ging het op zich weer wat lekkerder, het tempo lag niet meer gigantisch hoog maar de rondjes werden wat makkelijker volbracht. Rondje 14 ging lekker en volgens was het de mooie taak aan Roel om mij over de 100km heen te tillen in ronde 15. Het was inmiddels 20.00uur geworden en waren gestart aan ronde 16. De laatste ronde voor de avondklok en wat voor een. Ruud van Deurssen had met een kraan een finishboog over de weg gemaakt! Hoe origineel bedacht, dat was een geniet moment die we toch maar even meepakte, maar door onze enthousiasme werd er vergeten een foto te maken 

😭

. Erg balen maar goed, volgende week kunnen we het nog eens dunnetjes overdoen 🤣En zo werd ronde 16 volbracht en moest iedereen weer naar binnen, met uitzondering van de mensen die hun hond 

🐕

‍🦺 uit moesten laten. 
Kwibus 

🐶

 was al even niet meer uitgeweest en ook de hond van Rob (een soort van chiwawa 

😜

) had hoge nood. Zo werden de laatste rondjes 17, 18 en 19 met lood in de schoenen volbracht. Ik was er na rondje 16 namelijk wel klaar mee, het was inmiddels weer donker, het werd koud en alles deed pijn. Mijn lichaam wilde niet meer, maar opgeven was geen optie (de beroemde term van onze Danny Roufs  organisatieTrappenmarathon Foras events)! En daarbij ik liep voor het goede doel Kidzbase.com. 
En zo werden kilometers, meters en werd er rond 23.40 gefinisht 

🏁

 in mijn eigen straat, recht voor de deur en waren het Amy en nog wat buurtjes die vanuit eigen terrein mij onthaalde!
Met mij zijn er 4️⃣ van de 5️⃣7️⃣5️⃣  deelnemers gefinisht met 19 rondjes

😳
💪

🏼
Inmiddels was ik ruim 1️⃣9️⃣ uur bezig met mijn Ultraloop en had dus 1️⃣2️⃣7️⃣km volbracht! Ik was voldaan maar gigantisch gesloopt! Er werd vervolgens nog een zelf geknutselde medaille om mijn nek gehangen en er werden mij nog wat heerlijke versnaperingen 

🍻
🍫
🧀

 van verschillende supporters uitgereikt! 
Een geweldige dag hebben we met z’n alle mogen beleven, het voelde even als vanouds maar dan op gepaste afstand. Saamhorigheid in onze mooie gemeente Beesel Aan de Maas , Iets wat we uiteindelijk met z’n alle bereikt hebben.
‼️Ik heb ontiegelijk veel lieve berichten

📲

, mails 📧, appjes etc ontvangen maar wil iedereen vooral via deze weg ontzettend bedanken voor de steun, sponsoring voor Kidzbase, aanmoedigingen, presentjes, medeleven, hulp etc etc. Het zijn simpelweg te veel berichten om persoonlijk op te reageren‼️
In het speciaal wil ik uiteraard mijn gezin, mijn kids maar vooral Amy Gregoor hartelijk danken‼️ Zonder haar inzet, begrip, steun en liefde 

❤

🥰 was deze uitdaging onmogelijk geweest, dank je schat 

😘

En tenslotte uiteraard nog jullie grootste vraag, hoeveel hebben we met z’n alle bij elkaar gesponsord voor dat ultra goede doel Kidzbase! Aangezien ik aardig kan rekenen reken ik voorlopig op een opbrengst per ronde van maar liefst 1️⃣7️⃣0️⃣ euro 🪙wat een onwijs mooi bedrag is, en aangezien ik 1️⃣9️⃣ rondjes heb volbracht is het totale bedrag 3️⃣2️⃣3️⃣1️⃣ euro 

💰

Ik ben trots op jullie! 

☺

 Dat wij dit met zijn alle in een tijdsbestek van 6 weken voor elkaar hebben gekregen! Kidzbase 

❤
💛
💚
💙

 gaat hier ongetwijfeld heel veel kinderen een mooi moment mee bezorgen!Ps. De officiële cheque 

💳

 wordt z.s.m. uitgereikt!
NB. Verschillende mensen vragen wanneer het Tikkie 

📲

 komt. De financiële afwikkeling doe ik op korte termijn,  wordt vervolgd maar het komt eraan 

😊

Nogmaals mijn dank aan iedereen is Ultra groot 

😊
❤
🙏
👍

🏼

💢
💯

🥰

😘

Sportieve groet 

🏃

‍♂️, Patrick Gregoor